Регистрация

Шоколадово сърце

Автор:
roni
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
467
Оцени рецептата

Какао на прах

2 1/2 ч полу-сладък шоколад, натрошен

1/2 ч масло

2 с.л. брашно

2 с.л. захар

1 ч.л. ванилия

4 яйца, леко разбити

1/4 ч нарязани орехи

Пресни малини (по желание)

За шоколадовата глазура:

400 г полусладък шоколад, натрошен

1/2 ч сметана за разбиване

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете тавичка с форма на сърце с олио. Поръсете с какао. В 2-литрова тенджера, разтопете шоколада и маслото на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се разтопи. Добавете брашното, захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбъркайте много добре. Добавете ядките. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 20 - 25 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Оставете да изстине в съда за 5 минути върху решетка. Когато се охлади, изсипете шоколадовата глазура отгоре. Гарнира се с малини и листа мента, ако желаете. Сервира се охладено.

За глазиране: Загрейте сметаната почти до кипене. Не позволявайте за заври. Добавете шоколада и се разбърква, до гладкост.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта