Регистрация

Шоколадово-портокалов чийзкейк

Автор:
alexander
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

За блата:

2 ч натрошени шоколадови вафли

1/4 ч.л. канела

4 с.л. несолено масло; разтопено

За пълнежа:

900 г крема сирене, меко

3/4 ч захар

4 яйца

1/2 ч заквасена сметана

1 ч.л. ванилия

1 ч полусладък шоколад, натрошен

2 с.л. портокалов коняк

1 ч.л. настъргана портокалова кора

 

Загрейте фурната до 160ºС. Смесете трохите, канелата и маслото. Притиснете по дъното на разглабяща се кръгла форма за торта и изпечете за 10 мин. Увеличете температурата на фурната до 180ºС. Смесете крема сиренето и 3/4 чаша захар в купа и разбийте добре с миксер на средна скорост. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете заквасената сметана и ванилията. Разделете тестото на 2 равни части. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете към едната част. Смесете ликьора и портокаловата кора с другата част. Изсипете сместа с шоколада в блата и се пече 30 минути. Намалете фурната до 160 градуса. Внимателно изсипете портокаловата смес върху шоколадовия слой. Печете още 40 мин. Изключете фурната и оставете вратата на фурната отворена. Извадете чийзкейка, когато фурната се охлади. Разхлабете от съда.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта