Регистрация

Шоколадово-ментов пай

Автор:
светли
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
545
Оцени рецептата

За блата:

1 ч натрошени шоколадови бисквитки (15-17 бисквитки)

2 с.л. масло, разтопено

За пълнежа:

1/2 ч масло, меко

3/4 ч захар

85 г неподсладен шоколад

1 ч.л. ванилов екстракт

1 ч.л. ментов екстракт

3 яйца

1/2 ч бита сметана

Неподсладен шоколад, настърган

 

Смесете натрошените шоколадови бисквити и разтопеното масло. Притиснете равномерно по дъното на разглабяща се форма за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 7-8 минути. Охлажда се. Пригответе плънката с помощта на електрически миксер. Разбийте на крем маслото и постепенно добавете захарта. Разтопете шоколада над къкреща (не вряща) вода на водна баня. Смесете разтопения шоколад, ваниловия и ментовия екстракт и обединете с масления крем. Добавете яйцата едно по едно и да разбийте за около 3 минути след добавяне на всяко яйце. Разбийте сметаната на сняг. Прибавете сметаната в шоколадовата смес. Изсипете сместа в подготвения блат. Поръсва се с настърган шоколад. Покрийте с найлон. Охладете за най-малко 3 часа.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта