Шоколадово-бананов десерт
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов правоъгълен шоколадов блат за торта
4 зрели банана, нарязани на филийки
1 ч сметана за разбиване
1/4 ч бадеми, нарязани, препечени
1/4 ч коктейлни череши, разполовени
За шоколадовия пудинг:
2 ч мляко
1/2 ч гранулирана захар
140 г полусладък шоколад, настърган
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. неподсладено какао на прах
4 с.л. вода
2 яйца
4 жълтъка
2 с.л. ванилия
Първо пригответе шоколадовия пудинг. Поставете млякото, захарта и шоколада в тенджера. Гответе, като се разбърква, на умерен огън, докато шоколадът се разтопи и сместа почти заври. Пресейте заедно царевичното нишесте и какаото. Добавете водата и се разбърква много добре. Добавете сместа в тенджерата с шоколада и се разбърква много добре. Смесете с целите яйца и допълнителните жълтъци. Гответе до сгъстяване, около 5 минути. Добавете ванилията. Изсипете в купа. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да се охлади. Нарежете блата на квадрати. Подредете половината парчета в голяма стъклена купа, като режете парчетата, така че да се поберат. Подредете половината от резените банани около стените на купата и върху блата. Разстелете половината пудинг върху тортата и около страните. Повторете с още един слой от останалите продукти. Разбийте сметаната и покрийте сладкиша. Поръсете с бадеми и гарнирайте с черешовите половини. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ