Регистрация

Шоколадово-бананов десерт

Автор:
трайкова
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

1 готов правоъгълен шоколадов блат за торта

4 зрели банана, нарязани на филийки

1 ч сметана за разбиване

1/4 ч бадеми, нарязани, препечени

1/4 ч коктейлни череши, разполовени

За шоколадовия пудинг:

2 ч мляко

1/2 ч гранулирана захар

140 г полусладък шоколад, настърган

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. неподсладено какао на прах

4 с.л. вода

2 яйца

4 жълтъка

2 с.л. ванилия

 

Първо пригответе шоколадовия пудинг. Поставете млякото, захарта и шоколада в тенджера. Гответе, като се разбърква, на умерен огън, докато шоколадът се разтопи и сместа почти заври. Пресейте заедно царевичното нишесте и какаото. Добавете водата и се разбърква много добре. Добавете сместа в тенджерата с шоколада и се разбърква много добре. Смесете с целите яйца и допълнителните жълтъци. Гответе до сгъстяване, около 5 минути. Добавете ванилията. Изсипете в купа. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да се охлади. Нарежете блата на квадрати. Подредете половината парчета в голяма стъклена купа, като режете парчетата, така че да се поберат. Подредете половината от резените банани около стените на купата и върху блата. Разстелете половината пудинг върху тортата и около страните. Повторете с още един слой от останалите продукти. Разбийте сметаната и покрийте сладкиша. Поръсете с бадеми и гарнирайте с черешовите половини. Оставете в хладилника. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта