Регистрация

Шоколадови резени

Автор:
Наталия
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
601
Оцени рецептата

На тортата:

140 г полу-сладък шоколад

1/2 ч масло, меко

2 с.л. масло, меко

1 ч захар

1 щипка сол

1 щипка смляна канела

1 щипка настъргана лимонова кора

6 яйца, разделени

1 ч брашно

За глазурата:

8 с.л. масло

200 г полу-сладък шоколад

2 яйца, разбити

3 ч пудра захар

1/4 ч ром

 

Постелете восъчна хартия на дъното на правоъгълна тавичка и намажете хартията с мазнина. Загрейте фурната до 180ºС. За блата: Разтопете шоколада на водна баня. В голяма купа, разбийте на крем маслото и половината захар до побеляване. Добавете солта, канелата и лимоновата кора. Добавете жълтъците, един по един, при разтопения шоколад. Разбийте белтъците на сняг и добавете останалата захар. Внимателно ги обединете със сместа с маслото и след това добавете брашното. Изсипете в подготвения съд за печене. Пече се 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Поръсете лист восъчна хартия със захар и обърнете тортата върху листа. Отстранете хартията от дъното. Охладете 2 часа, след това нарежете надлъжно на две ленти. За глазурата: Разтопете маслото и оставете да изстине леко. Настържете фино шоколада. Смесете шоколада, яйцата, пудрата захар, маслото и рома на водна баня. Разбърква се непрекъснато на слаб огън, докато шоколадът се разтопи и всички съставки са много добре смесени. Охлажда се. Поставете двете ленти от изпечения блат една върху друга, като около половината от глазурата се използва като пълнеж. Намажете останалата глазура на дебел слой отгоре. Когато глазурата се втвърди, нарежете на филийки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта