Регистрация

Шоколадови блокчета

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
31 Mar
|
Видяна:
458
Оцени рецептата

2 ч универсално брашно;

1 ч захар;

1/2 ч какао;

1 ч.л. сода за хляб;

Сух подсладител, който да замести 1/3 чаена чаша захар

1/2 ч.л. канела;

1/2 ч.л. сол;

1 ч маргарин (2 бучки); на стайна температура

2 големи яйца;

2 ч.л. ванилия;

1/2 ч полусладък шоколадов чипс;

 

Сложете брашното, захарта, какаото, содата за хляб, сухия заместител на захар, канелата и солта в купата на миксер и разбийте на ниска скорост, за да се смесят добре. Добавете маргарина, яйцата, ванилията и водата и разбъркайте на средна скорост, за да се смесят добре. Разстелете равномерно тестото в тавичка с размери 28 х 38 см, като предварително я напръскате със спрей или намажете с маргарин. Печете на 160 градуса за 20 до 25 минути, или докато сладкишът се отдръпне от стените на съда и клечка за зъби излиза чиста от центъра. Поставя се върху решетка. Поръсете с шоколадов чипс равномерно, докато е горещо. Направете с ножа очертания, по които ще нарежете сладкиша на квадрати. Охлажда се докато шоколадът се втвърди. Нарежете и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта