Регистрация

Шоколадови бисквитки с вишни

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
195
Оцени рецептата

1 ч сушени вишни

1/3 ч черешово бренди

1/2 ч безсолно масло; на стайна температура

1/2 ч бяла захар

1/2 ч кафява захар

1 яйце

1 1/2 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 ч.л. бедемов екстракт

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч брашно

3/4 ч едро нарязан бял шоколад

1/2 ч едро нарязан полусладък шоколад

1/2 ч едро нарязани орехи, по желание

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете 2 тавички с пергаментова хартия. Накиснете сушените вишни във вряща вода за няколко минути. Отцедете добре и смесете с черешовото бренди. Оставете в брендито за няколко часа или дори за една нощ за най-добър вкус, след това отцедете. Разбийте на крем маслото с двата вида захар. Смесете с яйцето, ваниловия и бадемовия екстракт. Прибавете солта, содата и брашното. Прибавете черешите, шоколадите и орехите, ако ще използвате ядки. Тестото трябва да е меко. Сложете по 1 пълна супена лъжица в тавичките, като оставяте известно разстояние между всяка. Пече се, докато леко покафенеят по краищата, 12 - 14 минути. Охладете върху решетка.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта