Шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 чаша неподсладено какао на прах
1/4 чаша топла вода
1 1/2 чаши захар на пясък - разделени
3/4 чаша брашно
1/4 чаена лъжичка сол
12 белтъка
1 чаена лъжичка калиев битартарат
малини и нектарини, нарязани на филийки - за гарнитура
1 Загрейте фурната до 180°С. В средно голяма купа, комбинирайте какаото и топлата вода. Разбърква се добре, охлажда се. В малка купа смесете 3/4 чаша захар, брашното и солта. Разбъркайте добре, оставете настрана.
2 В голяма купа, с електрически миксер на висока скорост, разбийте белтъците на пяна. Добавете калиевия битартарат и разбийте на сняг.Постепенно добавете захарта и разбийте, докато се оформят твърди връхчета.
3 Пресейте половината от брашнената смес върху яйчената смес, разбъркайте внимателно, докато се смесят. Повторете с останалото брашно. Прибавете 1 чаша от белтъците в сместа с какаото. Леко и внимателно прибавете останалата смес с какао при белтъците, докато се смесят.
4 Изсипете тестото в ненамаслена формичка за кекс. Пече се, докато отскача на пипане и клечка за зъби, поставена в близост до центъра, излиза чиста, около 50 минути.
5 Охлажда се напълно. С помощта на нож, разхлабете ръбовете. Обърнете тортата в чиния за сервиране, гарнирайте с малини и нектарини на филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ