Шоколадов чийзкейк с глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч натрошени шоколадови бисквити
3 с.л. масло, разтопено
680 г крема сирене, меко
1/2 ч захар
1 ч.л. ванилия
3 яйца
225 г шоколад, разтопен
1 ч сметана
2 с.л. масло
2 с.л. захар
340 г полусладък шоколад, натрошен
Загрейте фурната до 180ºС. Смесете натрошените бисквити и маслото; натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. Печете 10 минути. Добавете крема сиренето, захарта и ванилията и разбийте, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете разтопения шоколад и сместа се изсипва върху приготвения блат. Печете 40 минути, изключете фурната и оставете да се охлади вътре във фурната. Разхлабете от съда. Охладете за най-малко 4 часа. Свалете стените на формата. Загрейте сметаната, маслото и захарта в тенджера на средно-висока температура. Разбърква се до разтваряне на захарта и след това оставете да заври. Сложете шоколадовите парченца в купа от неръждаема стомана и кипящата сметанова смес се изсипва отгоре и се оставя да престои в продължение на няколко минути. Разбърква се, докато стане гладко и се охлади. Покрийте чийзкейка отстрани и отгоре с ганаша, загладете добре и охладете за най-малко 2 часа, докато стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ