Регистрация

Шоколадов чийзкейк с глазура

Автор:
irina
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

1 1/2 ч натрошени шоколадови бисквити

3 с.л. масло, разтопено

680 г крема сирене, меко

1/2 ч захар

1 ч.л. ванилия

3 яйца

225 г шоколад, разтопен

1 ч сметана

2 с.л. масло

2 с.л. захар

340 г полусладък шоколад, натрошен

 

Загрейте фурната до 180ºС. Смесете натрошените бисквити и маслото; натиснете сместа по дъното на кръгла разглабяща се форма за торта. Печете 10 минути. Добавете крема сиренето, захарта и ванилията и разбийте, докато са добре смесени. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете разтопения шоколад и сместа се изсипва върху приготвения блат. Печете 40 минути, изключете фурната и оставете да се охлади вътре във фурната. Разхлабете от съда. Охладете за най-малко 4 часа. Свалете стените на формата. Загрейте сметаната, маслото и захарта в тенджера на средно-висока температура. Разбърква се до разтваряне на захарта и след това оставете да заври. Сложете шоколадовите парченца в купа от неръждаема стомана и кипящата сметанова смес се изсипва отгоре и се оставя да престои в продължение на няколко минути. Разбърква се, докато стане гладко и се охлади. Покрийте чийзкейка отстрани и отгоре с ганаша, загладете добре и охладете за най-малко 2 часа, докато стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта