Шоколадов сладолед с ядки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч бял шоколад; едро нарязан
1/4 ч полу-сладък шоколад, натрошен
1/4 ч орехи, нарязани
1/4 ч други ядки по избор; едро нарязани
1/4 ч покрити с шоколад бадеми, срязани на половинки
115 г неподсладен шоколад
1 ч мляко
2 големи яйца
1 ч захар
1 ч сметана
1 ч.л. ванилов екстракт
1 щипка сол
Смесете едро нарязания или натрошен шоколад, орехите, ядките и бадемите в купа, покрийте и се съхранява в хладилник. Разтопете неподсладения шоколад на водна баня. Добавете млякото, малко по малко, и сгорещете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Разбийте яйцата в купа до побеляване - 1-2 минути. Добавете останалата захар, малко по малко, след това продължете да разбивате, докато напълно се смесят, за още 1 минута. Добавете сметаната, ванилията и солта и разбийте до смесване. Изсипете сместа с шоколад в сместа със сметана и разбъркайте. Покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади, около 1-3 часа, в зависимост от вашия хладилник. Сместа се прехвърля в машина за сладолед и се замразява според инструкциите на производителя. След втвърдява на сладоледа (около 2 минути, преди да е готов), добавете шоколада и ядките, след което продължете да замразявате до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ