Регистрация

Шоколадов сладкиш с ликьор

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
400
Оцени рецептата

140 г неподсладен шоколад, натрошен

2/3 ч масло

5 яйца

1 с.л. разтворимо кафе

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. екстракт ванилия

2 ч захар

1/2 ч шоколадов ликьор

1/2 ч брашно; пресято

2 1/2 ч орехи, нарязани

 

Разтопете шоколада и маслото на водна баня, а когато се получи гладка смес, добавете разтворимото кафе и оставете настрана да изстине. Разбийте яйцата и солта на пяна, добавете захарта постепенно и разбийте за около 10 минути. Добавете ванилията, ликьора и охладения шоколад при яйцата, докато разбивате на ниска скорост. Прибавете пресятото брашно, след това ядките. Изсипете сместа върху намазана, набрашнена и застлана с пергаментова хартия тава за печене. Сложете в предварително загрята на 225 градуса фурна, намалете до 200 градуса и печете 20-22 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта