Регистрация

Шоколадов сладкиш

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
602
Оцени рецептата

За топинга:

1/2 ч кафява захар

1/2 ч брашно

1/4 ч масло или маргарин

1/4 ч орехи, нарязани (по желание)

1 ч натрошен полу-сладък шоколад

За блата:

340 г крема сирене

1 1/2 ч захар

3/4 ч масло или маргарин

3 яйца, разбити

3/4 ч.л. ванилия

2 1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

3/4 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

3/4 ч мляко

1 ч натрошен полу-сладък шоколад

 

Смесете кафявата захар и брашното; нарежете маслото и разбъркайте, докато сместа заприлича на едри трохи. Добавете ядките и шоколада. Смесете омекотеното крема сирене, захарта и маслото. Разбъркайте, докато са добре смесени при средна скорост на електрически миксер; добавете яйцата и ванилията. Смесете сухите съставки, прибавете ги, като редувате с млякото и смесвате добре след всяко добавяне. Добавете шоколада и изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Поръсете с топинга. Печете на 180С за 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта