Регистрация

Шоколадов пудинг

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
241
Оцени рецептата

1 1/4 ч кристална захар; разделени

1 ч брашно

7 с.л. какао; разделени

2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч мляко

1/3 ч масло или маргарин, разтопено

1 1/2 ч.л. екстракт ванилия

1/2 ч кафява захар

1 1/4 ч топла вода

Бита сметана

 

Загрейте фурната до 180 градуса. В купа, смесете 3/4 чаша захар, брашното, 3 супени лъжици какао, бакпулвера и солта. Прибавете млякото, маслото и ванилията; разбийте до гладкост. Изсипете сместа в ненамаслена квадратна тавичка с размери 23 х 23 см. Разбъркайте останалата 1/2 чаша захар, кафявата захар и останалите 4 с.л. какао; поръсете сместа равномерно върху тестото. Налейте гореща вода отгоре и не разбърквайте. Печете 35 до 40 минути. Оставете да престои 15 минути; сложете в десертни чинии и полейте със соса от тавичката. Гарнира се с бита сметана по желание.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта