Шоколадов пай с ванилия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч бисквитки Орео, натрошени
1/4 ч маргарин, разтопен
3 с.л. захар
За пълнежа:
1 пакет неовкусен желатин
1/2 ч вода
85 г неподсладен шоколад, разтопен и охладен
395 мл подсладено кондензирано мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч бита сметана
За да направите блата, смесете трохите, маргарина и захарта в купа. Притиснете сместа в тавичка за пай с диаметър 23 см. Оставете в хладилника за 1 часа или докато стегне. Печете на 190С в продължение на 10 минути или до златисто кафяво. Охладете, преди да напълните. Смесете желатина и водата в тенджера. Оставете да престои 1 минута. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. Охлажда се. В купа смесете шоколада, кондензираното мляко, желатиновата смес и екстракта от ванилия. Разбърква се добре. Добавете сметаната. Изсипете в блата. Оставете в хладилника за 3 часа или докато стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ