Регистрация

Шоколадов пай с ванилия

Автор:
пеева
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
545
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч бисквитки Орео, натрошени

1/4 ч маргарин, разтопен

3 с.л. захар

За пълнежа:

1 пакет неовкусен желатин

1/2 ч вода

85 г неподсладен шоколад, разтопен и охладен

395 мл подсладено кондензирано мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

2 ч бита сметана

 

За да направите блата, смесете трохите, маргарина и захарта в купа. Притиснете сместа в тавичка за пай с диаметър 23 см. Оставете в хладилника за 1 часа или докато стегне. Печете на 190С в продължение на 10 минути или до златисто кафяво. Охладете, преди да напълните. Смесете желатина и водата в тенджера. Оставете да престои 1 минута. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори. Охлажда се. В купа смесете шоколада, кондензираното мляко, желатиновата смес и екстракта от ванилия. Разбърква се добре. Добавете сметаната. Изсипете в блата. Оставете в хладилника за 3 часа или докато стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта