Регистрация

Шоколадов пай

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
446
Оцени рецептата

За пълнежа:

2 ч вряща вода

3/4 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

3 с.л. какао

1/4 ч брашно

2 жълтъка

1 с.л. масло

1 ч.л. ванилия

За целувчения крем:

2 белтъка

1/4 ч.л. винен камък

5 с.л. захар

 

В малка купа смесете захарта, царевичното нишесте, солта, какаото и брашното; разбърква се добре. Бавно добавете малко от врящата вода. Разбийте до гладкост. Добавете тази смес в останалата вряща вода. Върнете на огъня и варете докато се сгъсти. Отстранете от огъня. Изсипете малко количество от тази смес върху добре разбитите жълтъци. Върнете в съда и варете около 1 до 2 минути. Махнете от огъня и добавете маслото и ванилията. Разбърква се добре. Изсипете сместа в изпечения блат за пай. За целувчения крем: Разбийте белтъците на пяна, добавете солта и винения камък. Продължете да разбивате, докато почти станат на сняг. Добавете захарта, по една супена лъжица наведнъж. Разпределете крема върху пая и печете на 180С в продължение на 15 минути или до готовност.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта