Шоколадов крем със сурови яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 яйца
1 черен шоколад
100 г захар
50 г пудра захар
щипка сол
50 г масло
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Белтъците разбийте с щипка сол на пяна. Ако искате да ви се бият лесно, добре е да ги извадите от хладилника час преди да започнете готвенето. Към готовата пяна добавете пудра захарта. Жълтъците разбийте на блед гладък крем със захарта.
Шоколада натрошете в метална купичка, добавете маслото към него и солежете да се разтопи на водна баня. Не хитрувайте като разтапяте на слаб котлон. Ще загори и ще промени вкуса на сладкиша. Охладете разтопения шоколад и го налейте към жълтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула. След това добавете и белтъците и разбъркайте отново с шпатулата.
Получения крем разпределете в купички и приберете в хладилник. По желание можете да украсите с плодове, бита сметана или топка сладолед. Консумирайте в рамките на 24 часа, защото десертчето се прави със сурови яйца все пак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ