Регистрация

Шоколадов кейк с кафе

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
815
Оцени рецептата

1 ч мляко

1/2 ч масло или маргарин

1/3 ч захар

1 ч.л. сол

2 пакета активна суха мая

3 1/3 ч пресято брашно

3 яйца

1/2 ч шоколадов чипс

Кафе топинг:

1/2 чаша пресято брашно

1/2 чаша захар

1/2 чаша масло или маргарин

1/2 чаша нарязани орехи (по желание)

1/3 чаша шоколадов чипс

1 ч.л. разтворимо кафе

1 ч.л. ванилия

 

Намажете хубаво с масло съд за кекс и заделете. Смесете млякото и маслото в тенджера и сложете да се стоплят. Междувременно се смесват захарта, солта, маята и една чаша брашно. Добавете течността при сухите съставки. Разбийте в продължение на 2 минути при средна скорост на електрически миксер, като остъргвате купата от време на време. Добавя се 1 чаша брашно и яйца. Разбийте на висока скорост за 2 минути, като остъргвате купата от време на време. Прибавете останалите 1 1/2 чаши брашно и шоколадовия чипс. Изсипете в подготвения съд. Поръсете с топинга. Покрийте и оставете тестото да втаса на топло, докато удвои обема си, около 1 час. Пече се във фурната на 200С за 35 до 40 минути или до готовност. Извадете от съда веднага.

На топинга: Комбинирайте брашното, захарта и маслото. Разтрийте с пръсти, за да направите едри трохи. Добавете и смесете с ядките, шоколадовия чипс, разтворимото кафе и ванилията.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта