Регистрация

Шербет с ревен

Автор:
Ivko
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

450 г ревен

4 с.л. мед

1 портокал, само кората

2 белтъка

 

Подгответе и сгответе ревена най-малко един ден преди сервиране на шербета. Избършете и отрежете плода, а след това го нарежете доста тънко в огнеупорен съд. Поръсете със ситно настъргана кора от портокал и 2 супени лъжици мед. Покрийте и оставете на хладно място за 2 часа или повече, докато подсладителят се разтвори. Сварете ревена в покрит съд, докато омекне напълно. Оставете сварения ревен да изстине леко, след това добавете останалите 2 супени лъжици мед и пасирайте до много гладко пюре в блендер. Когато пюрето е доста студено, го замразете в охладен съд за хляб или друг подходящ съд, докато стегне около ръбовете. Разбийте наполовина замразения шербет. Разбийте белтъците и смесете с шербета, докато сместа изглежда като бледо розов сняг. Покрийте и замразете до втвърдяване. Натрошете ледените кристали и след това се замразява отново, до поднасяне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта