Регистрация

Шербет в лаленца

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
379
Оцени рецептата

За „лалетата“:

1/4 ч масло или маргарин

1/2 ч захар

7 с.л. брашно

1 ч.л. ванилия

2 големи белтъка

За гуава шербета:

3 ч гуава нектар

2/3 ч царевичен сироп

1/4 ч сок от лайм

За ананасовия шербет:

3 ч пресен ананас, обелен и почистен от твърдата сърцевина

1/3 ч царевичен сироп

1/4 ч лимонов сок

За манго шербета:

4 средно големи плода манго

2/3 ч царевичен сироп

1/2 ч лимонов сок

 

Изсипете смесите за гуава, ананас или манго шербет (пюрирани предварително в блендера) в машина за сладолед. Замразете според указанията на производителя. Сложете по лъжичка в готовите бисквитки и украсете с плодове.

На бисквитките „лалета“:

1. В купа, разбийте маслото и захарта, до гладкост. Смесете брашното, ванилията и белтъците до гладкост.

2. Печете по две бисквитки наведнъж, като намажете с масло тавичка за печене. В единия ъгъл, очертайте кръг с диаметър 18 см, повторете в срещуположния ъгъл. Във всеки кръг, разпределете 3 супени лъжици от тестото, така че да запълни равномерно.

3 Пече се на 180С във фурната до златисто, 9-10 минути. Веднага повдигнете бисквитите, една по една, с широка шпатула и поставете всяка в чиста кръгла чаша, като захванете леко краищата на бисквитката, така че да се получи формата на лале. Поднесете с шербета.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта