Шербет в лаленца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За „лалетата“:
1/4 ч масло или маргарин
1/2 ч захар
7 с.л. брашно
1 ч.л. ванилия
2 големи белтъка
За гуава шербета:
3 ч гуава нектар
2/3 ч царевичен сироп
1/4 ч сок от лайм
За ананасовия шербет:
3 ч пресен ананас, обелен и почистен от твърдата сърцевина
1/3 ч царевичен сироп
1/4 ч лимонов сок
За манго шербета:
4 средно големи плода манго
2/3 ч царевичен сироп
1/2 ч лимонов сок
Изсипете смесите за гуава, ананас или манго шербет (пюрирани предварително в блендера) в машина за сладолед. Замразете според указанията на производителя. Сложете по лъжичка в готовите бисквитки и украсете с плодове.
На бисквитките „лалета“:
1. В купа, разбийте маслото и захарта, до гладкост. Смесете брашното, ванилията и белтъците до гладкост.
2. Печете по две бисквитки наведнъж, като намажете с масло тавичка за печене. В единия ъгъл, очертайте кръг с диаметър 18 см, повторете в срещуположния ъгъл. Във всеки кръг, разпределете 3 супени лъжици от тестото, така че да запълни равномерно.
3 Пече се на 180С във фурната до златисто, 9-10 минути. Веднага повдигнете бисквитите, една по една, с широка шпатула и поставете всяка в чиста кръгла чаша, като захванете леко краищата на бисквитката, така че да се получи формата на лале. Поднесете с шербета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ