Регистрация

Шведски ябълков кейк

Автор:
Надежда
|
Дата:
07 May
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

1/2 ч мазнина

1 ч захар

2 яйца, разбити

1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. канела

1/4 ч.л. карамфил

1 ч.л. сода за хляб

3 ч ябълки, обелени, нарязани

1/2 ч ядки

За глазурата:

3 с.л. масло, разтопено

3 с.л. брашно

1 ч кафява захар

 

Разбийте на крем мазнината и захарта. Добавете яйцата, солта, брашното, подправките и содата. Добавете ябълките и орехите. Изсипва се в намазана тавичка и се пече в продължение на 25 минути. Смесете съставките за глазурата. Намажете върху горещия сладкиш. Върнете във фурната и печете още 15 минути.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта