Регистрация

Чийзкейк "Хелън"

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
602
Оцени рецептата

3/4 ч орехи, едро смлени

3/4 ч натрошени бисквити

3 с.л. несолено масло, разтопено

4 яйца

1 1/4 ч захар

1 с.л. пресен лимонов сок

2 ч.л. ванилия

2 ч заквасена сметана

1/4 ч захар

1 ч.л. ванилия

4 пакета по 225 г крема сирене, със стайна температура

 

За блата: Смесете орехите, натрошените бисквити и маслото заедно. Натиснете по дъното на намазана разглабяща се тавичка. Заделете. За пълнежа: Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте крема сиренето в голяма купа с електрически миксер, до гладкост. Добавете яйцата, 1 1/4 чаши захар, лимоновия сок и 2 ч.л. ванилия. Разбийте добре. Изсипете в блата. Сложете пая в тавичка. Пече се в продължение на 50-55 минути на 180С. Извадете от фурната и се оставя да престои на стайна температура за 15 минути (оставете фурната включена). За топинга: Докато паят се пече, комбинирайте заквасената сметана, 1/4 чаша захар и 1 чаена лъжичка ванилия. Разбъркайте много добре. Покрийте и оставете в хладилника. След като блатът е престоял 15 мин. на стайна температура, намажете с топинга. Върнете във фурната и печете още 5 минути. Оставете да се охлади напълно и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 24 часа или 2 до 3 дни. Извадете от съда и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта