Регистрация

Чийзкейк с шоколадов сос

Автор:
Savatova
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
441
Оцени рецептата

1 1/2 ч натрошени бисквити

1 ч захар

8 с.л. захар

1,5 кг крема сирене

5 яйца

2 ч.л. ванилия

700 мл заквасена сметана

За шоколадовия сос:

5 с.л. несолено масло

2 блокчета неподсладен шоколад, едро нарязан

1 ч.л. ванилия

2/3 ч сгъстено мляко

1/4 ч какао

3/4 ч захар

2 с.л. портокалов коняк

 

За чийзкейка:

Смесете трохите, 4 супени лъжици захар и маслото и притиснете по дъното на кръгла форма за торта с отделящи се стени. Разбийте на крем сиренето. Разбийте с яйцата, едно по едно. Добавете 230 мл заквасена сметана, 1 чаена чаша захар и 1 чаена лъжичка ванилия. Изсипете върху блата в тавата и печете 1 час на 150С. Оставете да престои до поднасяне. Смесете 470 мл заквасена сметана, 1 чаена чаша захар и 4 чаени лъжички ванилия. Изсипете сместа върху готовия блат. Печете в продължение на 5 минути на 150С. Оставете да се охлади, покрийте и оставете в хладилника.

За соса:

Разтопете маслото в тенджера. Свалете от огъня, добавете какаото и разбийте до гладкост. Добавете шоколада, захарта и евапорираното мляко. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Отстранете от огъня. Охладете за кратко, след което добавете ванилията и коняка. Смесете, като добавите сол на вкус, ако е необходимо. Изсипете горещия сос върху охладената торта точно преди сервиране.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта