Регистрация

Чийзкейк с три вида шоколад

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
09 Dec
|
Видяна:
2122
Оцени рецептата

За блата:

3 с.л. несолено масло; разтопено

1 1/4 натрошени шоколадови вафли

масло, за намазване на съда

За пълнежа:

1 пакет от 900 г крема сирене, меко

1 3/4 ч захар

4 големи яйца

3/4 ч пълномаслена сметана

115 г млечен шоколад, разтопен и охладен

115 г бял шоколад, разтопен и охладен

115 г горчив шоколад, разтопен и охладен

За шоколадовата глазура:

1/2 ч пълномаслена сметана

115 г горчив шоколад, разтопен и охладен

филирани бадеми - препечени, за украса

 

За блата:

Загрейте фурната до 180ºС.

Смесете разтопеното масло и трохите в купа. Притиснете по дъното на разглабяща се кръгла тавичка с диаметър 25 см. Пече се 8-10 минути до стягане на крема. Охлажда се върху решетка. Намажете стените на съда с масло. Увийте съда отвън с дебел слой алуминиево фолио и оставете в хладилника. Намалете фурната до 160С. За пълнежа: В голяма купа с електрически миксер на средна скорост разбийте крема сиренето до пухкав крем. Добавете захарта и разбийте до гладкост. Отново на умерена скорост, добавете яйцата, едно по едно, като разбивате само до смесване Добавете сметаната. Разделете тесто равномерно между 3 средни купички (около 2 1/2 чаши всяка). Разбъркайте разтопения млечен шоколад в една купа, белия шоколад в следващата, а горчивия шоколад в последната. Изсипете тестото с млечен шоколад в приготвения блат на равномерен слой. Покрийте с белия шоколад, без да смесвате слоевете. Завършете с горчивия. Сложете формата в центъра на по-голяма тава за печене и поставете върху решетката на фурната. Налейте гореща вода в тавата, така че да достигне до средата на стените на формата за печене. Печете 2 часа или докато стегне. Изключете фурната и оставете да се охлади във фурната за 1 час. Извадете и оставете да се охлади напълно. Свалете фолиото. Покрийте. Охладете за поне 8 часа или за през нощта.

За глазиране:

В тенджера, сложете сметаната да заври леко. Поставете шоколада в купа, добавете сметаната. Оставете да престои 1 минута и разбъркайте до гладкост. Изсипете върху чийзкейка и намажете хубаво навсякъде. Оставете в хладилника за 15 мин. или докато стегне. Прокарайте острието на тънък нож по стените на съда и внимателно ги свалете. Прехвърлете в чиния за сервиране. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 1/2 час. Гарнирайте с препечени нарязани бадеми по желание. 





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта