Чийзкейк с три вида шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
3 с.л. несолено масло; разтопено
1 1/4 натрошени шоколадови вафли
масло, за намазване на съда
За пълнежа:
1 пакет от 900 г крема сирене, меко
1 3/4 ч захар
4 големи яйца
3/4 ч пълномаслена сметана
115 г млечен шоколад, разтопен и охладен
115 г бял шоколад, разтопен и охладен
115 г горчив шоколад, разтопен и охладен
За шоколадовата глазура:
1/2 ч пълномаслена сметана
115 г горчив шоколад, разтопен и охладен
филирани бадеми - препечени, за украса
За блата:
Загрейте фурната до 180ºС.
Смесете разтопеното масло и трохите в купа. Притиснете по дъното на разглабяща се кръгла тавичка с диаметър 25 см. Пече се 8-10 минути до стягане на крема. Охлажда се върху решетка. Намажете стените на съда с масло. Увийте съда отвън с дебел слой алуминиево фолио и оставете в хладилника. Намалете фурната до 160С. За пълнежа: В голяма купа с електрически миксер на средна скорост разбийте крема сиренето до пухкав крем. Добавете захарта и разбийте до гладкост. Отново на умерена скорост, добавете яйцата, едно по едно, като разбивате само до смесване Добавете сметаната. Разделете тесто равномерно между 3 средни купички (около 2 1/2 чаши всяка). Разбъркайте разтопения млечен шоколад в една купа, белия шоколад в следващата, а горчивия шоколад в последната. Изсипете тестото с млечен шоколад в приготвения блат на равномерен слой. Покрийте с белия шоколад, без да смесвате слоевете. Завършете с горчивия. Сложете формата в центъра на по-голяма тава за печене и поставете върху решетката на фурната. Налейте гореща вода в тавата, така че да достигне до средата на стените на формата за печене. Печете 2 часа или докато стегне. Изключете фурната и оставете да се охлади във фурната за 1 час. Извадете и оставете да се охлади напълно. Свалете фолиото. Покрийте. Охладете за поне 8 часа или за през нощта.
За глазиране:
В тенджера, сложете сметаната да заври леко. Поставете шоколада в купа, добавете сметаната. Оставете да престои 1 минута и разбъркайте до гладкост. Изсипете върху чийзкейка и намажете хубаво навсякъде. Оставете в хладилника за 15 мин. или докато стегне. Прокарайте острието на тънък нож по стените на съда и внимателно ги свалете. Прехвърлете в чиния за сервиране. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 1/2 час. Гарнирайте с препечени нарязани бадеми по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ