Регистрация

Чийзкейк с рикота

Автор:
jordana
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
379
Оцени рецептата

300 г натрошени бисквити

1/2 чаена чаша захар

1 1/2 ч.л. канела, смляна

6 супени лъжици маргарин - разтопен

За пълнежа:

4 яйца, големи

1 чаена чаша захар

900 г рикота

230 мл подсладена сметана

1/4 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка екстракт ванилия

2 супени лъжици брашно

 

На блата: Смесете всички съставки и ги разпределете по дъното и стените на разглабяща се форма, като оставите 1 чаша смес за заливка. На пълнежа: Разбийте заедно яйцата и захарта. Добавете сиренето и останалите съставки, разбъркайте добре. Излейте внимателно в блата. Поръсете със заделения топинг. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час или докато стегне.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта