Чийзкейк с лайм и малинов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
15 натрошени бисквитки (1 ч)
2 с.л. масло - разтопено
За пълнежа:
680 г крема сирене, меко
1 ч захар
3 яйца
1 с. л. настъргана кора от лайм - (около 2 лайма)
1/4 ч сок от лайм
За соса:
280 г замразени малини в сироп - размразени
1 с.л. царевично нишесте
1/3 ч конфитюр от касис
Смесете бисквитените трохи с маслото и притиснете по дъното на разглабяща се форма за торта; оставете в хладилника. В голяма купа, разбийте крема сиренето, докато стане гладко; постепенно добавете захарта, без да спирате да разбивате. Разбийте с яйцата, едно по едно. Добавете останалите съставки за пълнежа, като разбивате, до гладкост. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете на 160С градуса във фурната за 55 - 65 минути или докато стегне. Изключете фурната, оставете чийзкейкът да престои във фурната за 30 минути при открехната врата на фурната. Извадете от фурната, оставете за 10 минути. Разглобете формата; охладете на стайна температура върху решетка. Оставете в хладилника за една нощ или до три дни. За соса, отцедете малините, като запазите сиропа. Добавете вода при сиропа, така че да се получи 3/4 чаша. В малка тенджера, смесете сиропа и царевичното нишесте, разбъркайте добре. Добавете конфитюра и гответе и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Добавете малините. Оставете в хладилника, докато се охлади. Поднесете парчетата чийзкейк със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ