Чийзкейк Мюнхен
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч брашно
3/4 ч масло
2 шушулки ванилия
1/2 ч мляко
Захар
3 яйца
1 ч макови семена
1 с.л. настъргана лимонова кора
Сол
340 г крема сирене
3/4 ч стафиди
Кафява захар
В купа за смесване, пресейте заедно една чаша брашно, 3 супени лъжици захар и 1/4 чаена лъжичка сол. С миксер за тесто, нарежете 1/2 чаша масло, докато се получи ронливо тесто. С вилица добавете един яйчен жълтък, леко разбит. Притиснете тестото равномерно по дъното на разглабяща се форма за торта и пече в умерена (180 С) фурна за около 25 минути или до златисто кафяво. Оставете да се охлади в съда. В купа за смесване, разбийте мекото крема сирене до пухкав крем. Остържете семената на една разделена шушулка ванилия в сиренето и добавете 1/4 чаена лъжичка сол. Разбийте 2 яйца с 1/2 чаша захар, докато се сгъстят. Разбъркайте ги в сместа от сирене, като ги разбивате, до гладкост. Разстелете сместа върху блата в тавата и се пече във фурната на 180С в продължение на 20 минути. Охладете върху решетка. Разбийте маковите семена в блендер на прах. Сложете 1 чаша в тенджера. Добавете по 3/4 чаша от накиснатите стафиди и захарта, 1/2 чаша мляко, настърганата кора на един голям лимон и семената на 1 шушулка ванилия. Гответе сместа на слаб огън, като се разбърква често, за около 20 минути, или докато се сгъсти. Оставете сместа да се охлади много добре и намажете охладения чийзкейк. Смесете заедно 6 супени лъжици брашно, 6 супени лъжици кафява захар и нарежете 1/4 чаша масло с миксер за тесто, до получаването на ронлива смес. Поръсете трохите върху слоя от маково семе. Сложете чийзкейка под грила и печете в продължение на 3 минути или докато топингът се зачерви. Охладете напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ