Регистрация

Чесново пиле

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

1,3 кг пиле

3 глави чесън (около 50 скилидки)

1 с.л. италиански подправки

3/4 ч зехтин

1 ч универсално брашно

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Сложете обелените скилидки чесън в блендер с 1/2 чаена чаша зехтин и подправките. Разбийте на паста, като добавите още зехтин, ако е необходимо. Сложете пастата в голяма купа. Добавете брашното бавно, като смесвате, докато се постигне много гъста, гладка консистенция. С канап, вържете крилцата и краката на пилето към тялото. С помощта на шпатула, напълно покрийте пилето с чесъна, възможно най-равномерно. Напълнете всички процепи между крилата и краката. Поставете в тава с гърдите нагоре и сложете в предварително загрята фурна. Печете пилето около 1 1/2 до 2 1/2 часа или докато се зачерви хубаво. Сервирайте пилето с хрупкави от парченца чесновото покритие.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта