Регистрация

Черно-бял чийзкейк

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
511
Оцени рецептата

За блата:

340 г шоколадов чипс

1/2 чаша масло

2 ч натрошени бисквити

За пълнежа:

1 пакет от 225 г крема сирене, меко

1 консерва подсладено кондензирано мляко

1 яйце

1 ч.л. ванилия

 

Загрейте фурната до 160С. В тенджера, на много слаб огън или в микровълновата фурна на слаба мощност разтопете шоколада и маслото. Разбъркайте до гладкост. Добавете натрошените бисквити. Заделете 1/4 ч от сместа и притиснете останалата смес по дъното и стените на подходящ съд. В голяма купа с електрически миксер, разбийте крема сиренето до гладкост Постепенно добавете кондензираното мляко, след това яйцето и ванилията. Изсипете сместа в приготвената форма. Поръсете със запазените трохи и се пече на 160С за 25-35 минути, докато стегне. Охлажда се напълно до стайна температура върху решетка, а след това се съхранява в хладилник в продължение на 2 часа или по-дълго. Нарежете на 24 квадрата.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта