Черешов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. сол
2/3 ч гренадин
2 пакета замразени череши (450 г); размразени
1/2 ч.л. бадемов екстракт
2 с.л. масло или маргарин
Два блата за пай
2 ч.л. мляко
900 г пресни череши, без костилките
1/4 ч царевично нишесте
Смесете захарта, царевичното нишесте и солта в среда тенджера, като разбърквате сместа, за да отстраните бучките. Добавете гренадина в захарната смес. Гответе на умерен огън, докато стане гладко, като се разбърква непрекъснато. Добавете черешите; оставете да къкри, докато течността се сгъсти и стане прозрачна (около 4 минути), като се разбърква внимателно веднъж или два пъти. Добавете бадемовия екстракт и маслото, като се разбърква, докато маслото се разтопи; охладете. Разточете половината тестото на кръг с дебелина 0,3 см върху леко набрашнена повърхност. Поставете го в тавичка за пай и отрежете излишното по края. Изсипете охладената смес с череши в блата. Разточете останалото тесто със същата дебелина и прехвърлете върху пая. Изрежете излишното по ръбовете. Навийте ръбовете навътре. Направете цепки върху горната кора, за да излиза парата. Намажете леко с мляко отгоре. Печете на 200С в продължение на 55 минути или до златисто кафяво. Охлажда се.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ