Регистрация

Черешов пай

Автор:
Надежда
|
Дата:
27 Sep
|
Видяна:
486
Оцени рецептата

1 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

2/3 ч гренадин

2 пакета замразени череши (450 г); размразени

1/2 ч.л. бадемов екстракт

2 с.л. масло или маргарин

Два блата за пай

2 ч.л. мляко

900 г пресни череши, без костилките

1/4 ч царевично нишесте

 

Смесете захарта, царевичното нишесте и солта в среда тенджера, като разбърквате сместа, за да отстраните бучките. Добавете гренадина в захарната смес. Гответе на умерен огън, докато стане гладко, като се разбърква непрекъснато. Добавете черешите; оставете да къкри, докато течността се сгъсти и стане прозрачна (около 4 минути), като се разбърква внимателно веднъж или два пъти. Добавете бадемовия екстракт и маслото, като се разбърква, докато маслото се разтопи; охладете. Разточете половината тестото на кръг с дебелина 0,3 см върху леко набрашнена повърхност. Поставете го в тавичка за пай и отрежете излишното по края. Изсипете охладената смес с череши в блата. Разточете останалото тесто със същата дебелина и прехвърлете върху пая. Изрежете излишното по ръбовете. Навийте ръбовете навътре. Направете цепки върху горната кора, за да излиза парата. Намажете леко с мляко отгоре. Печете на 200С в продължение на 55 минути или до златисто кафяво. Охлажда се.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта