Регистрация

Черешов кейк за кафе

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
517
Оцени рецептата

1/4 ч масло или маргарин

1 ч захар

2 яйца

1 ч заквасена сметана

1/4 ч мляко

2 ч брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол (по желание)

1/4 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. бадемов екстракт

595 г готова плънка за черешов пай

За топинга:

1/2 ч брашно

1/4 ч кафява захар

1 ч.л. канела

3 ч.л. масло или маргарин

1/2 ч нарязани орехи

 

В друга купа, разбийте на крем маслото и захарта. Разбийте с яйцата, едно по едно. Разбърква се добре. Добавете останалите съставки, с изключение на черешовата плънка. Разбийте добре сместа. Изсипете половината тесто в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Изсипете плънката отгоре. Покрийте с останалото тесто. За топинга: смесете всички съставки, с изключение на маслото и ядките в малка купа. Нарежете маслото в сместа. Добавете ядките. Поръсете с топинга. Печете на 180 градуса за 45 мин. или докато отскача на допир в центъра.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта