Регистрация

Целофаново фиде с пилешко по китайски

Автор:
Martchella
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

113 г фунчоза (китайски целофанови спагети) или фиде

3 с.л. растително масло + 1/2 ч.л.

1/2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. тъмен китайски соев сос

1 ч.л. светъл китайски соев сос

1 ч пилешко месо, тънко нарязано

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч черни китайски гъби

1 ч тънко нарязано китайско зеле

1/2 ч тънко нарязани бамбукови кълнове

2 ч соеви кълнове

1/2 ч китайски грах, шушулки

1/4 ч.л. захар (по желание)

 

Накиснете спагетите в студена вода за 20 минути. Отцедете и оставете настрана. Смесете 1/2 чаена лъжичка масло, царевично нишесте и двата вида соев сос. Прибавете пилето и оставете да престои 20 минути. Сгорещете уок или тиган и добавете 3 супени лъжици олио, така че покрие дъното на тигана. Натъркайте повърхността на тигана с 1 скилидка чесън, след това изхвърлете чесъна. Добавете маринованото пиле и маринатата и запържете на висока температура за 3 минути. Добавете гъбите и бъркайте 1 минута. Добавете зелето и запържете 2 минути, а след това бамбука и соевите кълнове; пържете 1 минута след всяко добавяне. Добавят се 2 чаши вода. Покрийте и оставете да заври. Свалете капака, добавете спагетите и разбъркайте добре, за да се смесят. Покрийте и гответе 1 минута. Свалете капака, добавете граха и запържете 1 минута. Бързо прибавете захарта, ако желаете и свалете от огъня. Сервирайте веднага. За 4 до 6 порции.





Виж още от категория "Пиле"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта