Регистрация

Хлебен пудинг със сос с бърбън

Автор:
Наталия
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
456
Оцени рецептата

3 яйца

1 1/4 ч захар

1 1/2 ч.л. индийско орехче

1 1/2 ч.л. ванилия

1 1/2 ч.л. канела

1/4 ч неосолено масло

2 1/4 ч мляко

1/2 ч стафиди

1/2 ч натрошени орехи

5 ч стар хляб, нарязан на кубчета

1 нарязана ябълка

2 яйца

2 ч пудра захар

225 г несолено масло

1/4 ч бърбън

 

Разбийте яйцата на пяна за около 3 мин. Добавете захарта, индийското орехче, ванилията и канелата и разбийте до смесване. Загрейте маслото и млякото в тенджера докато маслото се разтопи, но не оставяйте сместа да заври. В голяма купа, разбъркайте стафидите, орехите и кубчетата хляб. Смесете млякото и яйчената смес, залейте хляба и оставете да се кисне за 45 мин. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло отделни купички за крем или друг подходящ съд. Добавете ябълката в хлебния пудинг и изсипете сместа в приготвените купички. Сложете във фурната и намалете огъня до 150С. Печете 40 мин. Увеличете температурата до 210С и печете още 15 мин. или докато хубаво се зачерви. За да приготвите соса с бърбън, смесете 2 яйца и пудрата захар. Разтопете маслото на водна баня, добавете, като разбивате с телена бъркалка яйчената смес и гответе, при непрекъснато бъркане, докато захарта се разтопи и сосът се сгъсти леко. Оставете да се охлади и добавете бърбъна. Поднесете върху хлебния пудинг.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта