Хлебен пудинг със сос с бърбън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 яйца
1 1/4 ч захар
1 1/2 ч.л. индийско орехче
1 1/2 ч.л. ванилия
1 1/2 ч.л. канела
1/4 ч неосолено масло
2 1/4 ч мляко
1/2 ч стафиди
1/2 ч натрошени орехи
5 ч стар хляб, нарязан на кубчета
1 нарязана ябълка
2 яйца
2 ч пудра захар
225 г несолено масло
1/4 ч бърбън
Разбийте яйцата на пяна за около 3 мин. Добавете захарта, индийското орехче, ванилията и канелата и разбийте до смесване. Загрейте маслото и млякото в тенджера докато маслото се разтопи, но не оставяйте сместа да заври. В голяма купа, разбъркайте стафидите, орехите и кубчетата хляб. Смесете млякото и яйчената смес, залейте хляба и оставете да се кисне за 45 мин. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло отделни купички за крем или друг подходящ съд. Добавете ябълката в хлебния пудинг и изсипете сместа в приготвените купички. Сложете във фурната и намалете огъня до 150С. Печете 40 мин. Увеличете температурата до 210С и печете още 15 мин. или докато хубаво се зачерви. За да приготвите соса с бърбън, смесете 2 яйца и пудрата захар. Разтопете маслото на водна баня, добавете, като разбивате с телена бъркалка яйчената смес и гответе, при непрекъснато бъркане, докато захарта се разтопи и сосът се сгъсти леко. Оставете да се охлади и добавете бърбъна. Поднесете върху хлебния пудинг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ