Регистрация

Фъстъчен пай с шоколад

Автор:
Силвето
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
553
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1 ч безсолно масло - студено и нарязано на парчета

Около 1/4 ч ледена вода

За пълнежа:

115 г полусладък шоколад, натрошен

3 големи яйца

1 ч светъл царевичен сироп

1/3 ч гранулирана захар

2 с.л. масло, разтопено

1 ч.л. ванилов екстракт

1 1/2 ч неосолени фъстъци

 

На тестото: Смесете брашното и солта в купа. Нарежете маслото в сместа, докато сместа заприлича на едри трохи. Като разбърквате с вилица, постепенно поръсете ледената вода и смесете само докато тестото е достатъчно влажно, за да се задържи на топка, когато притиснете между палеца и показалеца. Съберете тестото на дебел кръг. Увийте във восъчна хартия и оставете в хладилника за 1 час или за през нощта . На леко набрашнена повърхност, разточете тестото на кръг с диаметър 30 см и дебелина около 0,3 см. Сложете го в тава за пай. Разточете излишното тесто отгоре, така че да се образува въже. Подрежете краищата. Сложете в тавичка. Загрейте фурната до 180ºС. Сложете решетката на фурната в средата. Разтопете шоколада на водна баня и охладете за около 10 мин. В голяма купа разбийте яйцата много добре. Добавете охладения шоколад, царевичния сироп, захарта, разтопеното масло и ванилията и разбийте добре. Смесете с фъстъците и се изсипва в приготвения блат за пай. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 50 - -60 минути. Охлажда се напълно.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта