Фритата с чушки и босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
1 средно голяма глава жълт лук, тънко нарязан
3/4 ч.л. сол или на вкус
Пипер
4 средни сладки чушки, най-добре комбинация от червени и жълти, тънко нарязани - (около 4 чаши)
4 скилидки чесън, ситно нарязан
1 дафинов лист
8 яйца
30 г сирене, настъргано
56 г пармезан, настърган
1/2 ч пресни листа босилек, тънко нарязани
Редуцирайте балсамовия оцет наполовина в тенджера на силен огън. Заделете. Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в голям тиган, прибавете лука, 1/2 чаена лъжичка сол и няколко щипки черен пипер. Запържете лука на умерен огън, докато започне да освобождава соковете си, за около 4-5 минути. Добавете чушките, чесъна и дафиновия лист, покрийте и се готви много бавно на слаб огън за около 15 минути. Заделете зеленчуците настрана. Махнете дафиновия лист. Загрейте фурната до 160С. Разбийте яйцата в купа и добавете лука, сместа с чушки, сирената и босилека. Подправя се с останалата 1/4 чаена лъжичка сол и още няколко щипки черен пипер. В тиган с огнеупорна дръжка, сгорещете останалата супена лъжица зехтин. Покрийте хубаво дъното на съда. Намалете котлона, след което сместа се излива веднага в тигана. Запържете на слаб огън за 1-2 минути, докато страните започнат да се стягат; прехвърлете във фурната и се пече, непокрито, за 20-25 минути, докато стане златисто. Извадете с шпатула в чиния. Поръсете с балсамов оцет и нарежете като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ