Регистрация

Фритата с чушки и босилек

Автор:
Milikin
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
1886
Оцени рецептата

6 с.л. балсамов оцет

2 с.л. зехтин

1 средно голяма глава жълт лук, тънко нарязан

3/4 ч.л. сол или на вкус

Пипер

4 средни сладки чушки, най-добре комбинация от червени и жълти, тънко нарязани - (около 4 чаши)

4 скилидки чесън, ситно нарязан

1 дафинов лист

8 яйца

30 г сирене, настъргано

56 г пармезан, настърган

1/2 ч пресни листа босилек, тънко нарязани

 

Редуцирайте балсамовия оцет наполовина в тенджера на силен огън. Заделете. Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в голям тиган, прибавете лука, 1/2 чаена лъжичка сол и няколко щипки черен пипер. Запържете лука на умерен огън, докато започне да освобождава соковете си, за около 4-5 минути. Добавете чушките, чесъна и дафиновия лист, покрийте и се готви много бавно на слаб огън за около 15 минути. Заделете зеленчуците настрана. Махнете дафиновия лист. Загрейте фурната до 160С. Разбийте яйцата в купа и добавете лука, сместа с чушки, сирената и босилека. Подправя се с останалата 1/4 чаена лъжичка сол и още няколко щипки черен пипер. В тиган с огнеупорна дръжка, сгорещете останалата супена лъжица зехтин. Покрийте хубаво дъното на съда. Намалете котлона, след което сместа се излива веднага в тигана. Запържете на слаб огън за 1-2 минути, докато страните започнат да се стягат; прехвърлете във фурната и се пече, непокрито, за 20-25 минути, докато стане златисто. Извадете с шпатула в чиния. Поръсете с балсамов оцет и нарежете като пица.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта