Регистрация

Консервирани патешки яйца

Автор:
dobrinska
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
1956
Оцени рецептата

1 1/2 ч едра сол

4 ч студена вода

12 яйца, за предпочитане патешки

 

Сложете водата и солта в тенджера и оставете да заври; охладете. Сложете яйцата в буркан. Полейте ги със сместа, така че да ги покрие. Покрийте съда и се оставя да престои на хладно място (не хладилник) в продължение на три седмици. Извадете яйцата от солената баня и да ги съхранявате в хладилника, ако не са готови да се използват веднага. Жълтъците трябва да са с ярко жълто-оранжев цвят и доста твърди. Белтъците трябва да са сивкави и все още течни. Яйца без твърд жълтък трябва да се изхвърлят. За да ги сварите, покрийте с прясна, студена вода и оставете да къкри за 20 минути. Обелете и нарежете на четвъртинки. Сервира се с горещ ориз.





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта