Фритата с пармезан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 яйца - разбити
1/4 ч студена вода
3 с.л. настърган пармезан
1/4 ч.л. сол
3 големи листа босилек - (пресни) нарязан
1 1/2 ч запържен лук със зелени чушки и домати
1 с.л. зехтин
3 с.л. шунка, ситно нарязана на кубчета
Черен пипер (на вкус)
1/2 ч доматен сос, по желание
Разбийте яйцата, водата, сиренето, солта и босилека. Добавете запържения лук със зелените чушки и домати. Сгорещете олиото в тиган. Добавете шунката; запържете леко на средно-висока температура в продължение на 2 минути. Гответе, докато стегне отдолу. Намалете огъня до умерен. С шпатула, повдигнете краищата на фритатата, за да се стекат суровите яйца отдолу. Гответе в продължение на 1 - 2 минути. Продължавайте да повдигате и готвите, докато яйцата напълно стегнат и леко покафенеят от долната страна. Обърнете и гответе от другата страна за около 2 минути. Прехвърля се в чиния и се поръсва с пипер. Нарежете на 4 парчета. Гарнирайте с доматен сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ