Регистрация

Френски ябълков пай

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
05 Dec
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

1 1/2 ч ябълково пюре

1/2 ч мед

3 с.л. ябълково бренди, по желание

1 ч.л. ванилов екстракт

Настърганата кора на 1 лимон

3 ябълки, обелени, нарязани на тънки филийки

1/2 ч конфитюр от кайсии

1 готов блат за пай, изпечен

 

Загрейте фурната до 190ºС. В тенджера над умерено-висока температура, оставете да къкри смес от ябълковото пюре, меда, брендито, ако ще използвате, ванилията и лимоновата кора, докато се сгъсти доста добре, около 10 до 15 минути. Изсипете сместа в подготвения блат. Подредете ябълките в концентрични кръгове върху соса. Разтопете сладкото на умерен огън, след това прокарайте през сито. Намажете ябълките със сладко. Печете 30 минути. Оставете да се охлади преди да нарежете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта