Регистрация

Френски шоколадов пай с коняк

Автор:
тодорова
|
Дата:
04 Dec
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

1 готов печен блат за пай

2 1/2 ч течна сладкарска сметана

4 с.л. царевично нишесте

1/3 ч захар

170 г полусладък шоколад

4 жълтъка

1 ч.л. ванилия

1/4 ч коняк

1 ч сметана за разбиване

2 с.л. коняк

Шоколадови пръчици

 

В тенджера, смесете течната сметана, царевичното нишесте и захарта. Разбъркайте до гладкост. Добавете шоколада и гответе на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато шоколадът се разтопи и сместа заври. Смесете една чаша от горещата смес с жълтъците, върнете в тенджерата. Варете и бъркайте 1 минута. Махнете от огъня и добавете ванилията и коняка. Изсипете сместа в подготвения блат. Оставете в хладилника за няколко часа. Разбийте сметаната с две супени лъжици коняк до пухкав крем. Изсипете върху пая. Украсете с настърган шоколад.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта