Регистрация

Торта шоколадов фъдж

Автор:
george
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
497
Оцени рецептата

340 г полусладък шоколад, натрошен на парченца

5 с.л. вода

2 с.л. разтворимо кафе

1 1/2 масло или маргарин; меко

2 ч кристална захар

6 големи яйца, разделени

1 ч брашно

Пудра захар

 

1. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Увийте здраво с фолио отвън.

2. Разтопете шоколада с водата и кафето в тенджера на много слаб огън, като се разбърква от време на време, само докато шоколадът се разтопи. Охлажда се до стайна температура.

3. Разбийте маслото с миксер на крем. Разбийте със захарта до побеляване, за 5 минути. Разбийте жълтъците, един по един, като разбивате хубаво след всеки. На ниска скорост, постепенно добавете брашното. Разбърква се в охладената шоколадова смес.

4. В чиста купа, разбийте белтъците на пяна, като постепенно увеличавате скоростта, за да разбиете на сняг. Сместа се прибавя при шоколада.

5. Изсипва се в подготвената тава. Пече се 60-65 минути, докато клечка за зъби, поставена в тортата на около 2,5 см от стените излиза чиста. Охладете върху решетка. Покрийте и оставете в хладилник за една нощ.

6. Свалете стените на съда. Пресейте леко пудра захар отгоре и поднесете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта