Торта шоколадов фъдж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г полусладък шоколад, натрошен на парченца
5 с.л. вода
2 с.л. разтворимо кафе
1 1/2 масло или маргарин; меко
2 ч кристална захар
6 големи яйца, разделени
1 ч брашно
Пудра захар
1. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см. Увийте здраво с фолио отвън.
2. Разтопете шоколада с водата и кафето в тенджера на много слаб огън, като се разбърква от време на време, само докато шоколадът се разтопи. Охлажда се до стайна температура.
3. Разбийте маслото с миксер на крем. Разбийте със захарта до побеляване, за 5 минути. Разбийте жълтъците, един по един, като разбивате хубаво след всеки. На ниска скорост, постепенно добавете брашното. Разбърква се в охладената шоколадова смес.
4. В чиста купа, разбийте белтъците на пяна, като постепенно увеличавате скоростта, за да разбиете на сняг. Сместа се прибавя при шоколада.
5. Изсипва се в подготвената тава. Пече се 60-65 минути, докато клечка за зъби, поставена в тортата на около 2,5 см от стените излиза чиста. Охладете върху решетка. Покрийте и оставете в хладилник за една нощ.
6. Свалете стените на съда. Пресейте леко пудра захар отгоре и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ