Регистрация

Торта с маково семе

Автор:
тодорова
|
Дата:
02 May
|
Видяна:
790
Оцени рецептата

1 шушулка ванилия

1/2 ч.л. сол

2/3 ч мляко

1 1/2 масло; меко

2/3 ч семена от мак

1 1/4 захар; фина

1 2/3 ч брашно

4 белтъка; на стайна температура

2 ч.л. бакпулвер

Глазура с крема сирене, по желание

 

Срежете шушулката ванилия надлъжно и отрежете краищата. В малка тенджера, кипнете млякото с ванилията. В малка купа смесете попареното мляко, ванилията и маковото семе. Оставете да изстине до стайна температура. Остържете вътрешността на ванилията в млечната смес и изхвърлете шушулката. Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с масло форма за торта или кекс. Пресейте брашното, бакпулвера и солта в средно голяма купа. В голяма купа с миксер разбийте маслото на висока скорост, докато стане пухкаво (2 мин). Постепенно добавете 1 чаена чаша от захарта и продължете да разбивате, докато се получи много лек крем (около 5 мин.); пресейте 1/3 от брашнената смес; разбъркайте до смесване. Прибавете половината млечна смес. Повторете още 2 пъти с останалите сухи съставки и мляко. В средно голяма купа, разбийте белтъците на средна скорост на пяна. Добавете щипка сол и продължете да разбивате до сняг (2 мин). Смесете с останалата 1/4 чаша захар, по 1 чаена лъжичка наведнъж, като увеличавате скоростта до висока преди добавянето на последните 2 ч.л. Разбийте докато се получат твърди и лъскави върхове, около 1 минута. Прибавете 1/4 от белтъците в тестото. Смесете с останалите белтъци. Изсипете тестото в подготвената тава и печете в продължение на 50-55 минути или докато дървен шиш, поставен в центъра, излезе чист. Оставете да изстине за 10 минути в съда. Извадете от формата за печене и оставете да се охлади върху решетка. Използвайте предпочитана глазура с крема сирене, ако желаете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта