Торта от моркови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За глазурата с мътеница:
1 чаша захар на пясък
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаша мътеница
1/4 чаша масло (половин бучка масло)
1 супена лъжица царевичен сироп
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
За тортата:
2 чаши брашно
2 чаени лъжички сода за хляб
2 чаени лъжички канела
1/2 чаена лъжичка сол
3 яйца
3/4 чаша олио
3/4 чаша мътеница
2 чаши захар на пясък
2 супени лъжици екстракт от ванилия
1 (226 г) консерва натрошен ананас, отцеден
2 чаши настъргани моркови
100 г настърган кокос
1 чаша стафиди без семки
1 чаша едро нарязани орехи
За глазурата:
1/4 чаша масло (половин бучка масло)
1 (226 г) крема сирене на стайна температура
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 чаши пудра захар
1 чаена лъжичка прясно изцеден портокалов сок
1 ч.л. настъргана портокалова кора
На глазурата с мътеница:
В малка тенджера на силен огън, смесете захарта, содата за хляб, млякото, маслото и царевичния сироп.
Оставете да заври.
Варете 5 минути, като периодично се разбърква. Сваля се от огъня и се прибавя ванилията.
Заделете.
На тортата:
Загрейте фурната до 180.
Щедро намажете тавичка за печене с мазнина.
Пресейте брашното, содата, канелата и солта заедно.
Заделете.
В голяма купа, разбийте яйцата. Добавете маслото, млякото, захарта и ванилията и разбъркайте добре.
Добавете брашнената смес, ананаса, морковите, кокоса, стафидите и орехите и разбъркайте добре.
Изсипва се в подготвената тава.
Печете 45-55 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излиза чиста.
Извадете тортата от фурната я полейте с глазурата с мътеница, докато е още гореща.
Охладете тортата в тавата, докато глазурата се абсорбира изцяло, около 15 минути.
На глазурата:
В голяма купа, разбийте крема сиренето и маслото на пухкав крем.
Добавете ванилията, пудрата захар, портокаловия сок и портокаловата кора.
Смесва се, докато стане гладко.
Глазирайте тортата и оставете в хладилника, докато глазурата стегне.
Сервирайте тортата охладена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ