Регистрация

Тирамису с коняк

Автор:
Благослава
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
488
Оцени рецептата

1/2 ч силно еспресо

2 с.л. коняк

1/4 ч бадемов ликьор

20 бишкоти

2 ч маскарпоне

7 яйца, разделени

1/2 ч захар

1 блокче горчив шоколад

25 бадемови бисквитки

 

Настържете шоколада. В плитка купа, смесете заедно кафето, коняка и половината бадемов ликьор. Потопете всяка бишкота в сместа и веднага се поставя в 3-литрова правоъгълна тавичка със захаросаната страна нагоре. Заделете останалата смес с кафе. Разбийте белтъците на сняг и оставете настрана. Разбийте 4 жълтъка до побеляване. Постепенно добавете захарта и продължете да биете, докато цялата захар се абсорбира. Добавете маскарпонето. Добавете настъргания шоколад и останалия бадемов ликьор. Добавете разбитите на сняг белтъци. Покрийте бишкотите. Потопете бисквитите в сместа с еспресо и ги поставете върху сместа от сирене. Сервира се охладено.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта