Тирамису с коняк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч силно еспресо
2 с.л. коняк
1/4 ч бадемов ликьор
20 бишкоти
2 ч маскарпоне
7 яйца, разделени
1/2 ч захар
1 блокче горчив шоколад
25 бадемови бисквитки
Настържете шоколада. В плитка купа, смесете заедно кафето, коняка и половината бадемов ликьор. Потопете всяка бишкота в сместа и веднага се поставя в 3-литрова правоъгълна тавичка със захаросаната страна нагоре. Заделете останалата смес с кафе. Разбийте белтъците на сняг и оставете настрана. Разбийте 4 жълтъка до побеляване. Постепенно добавете захарта и продължете да биете, докато цялата захар се абсорбира. Добавете маскарпонето. Добавете настъргания шоколад и останалия бадемов ликьор. Добавете разбитите на сняг белтъци. Покрийте бишкотите. Потопете бисквитите в сместа с еспресо и ги поставете върху сместа от сирене. Сервира се охладено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ