Тирамису с вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г маскарпоне
3/4 ч захар
8 жълтъка
1/2 ч сладко вино
2 ч сварено еспресо
255 г бишкоти
1 с.л. неподсладено какао на прах
В малка купа, с помощта на вилица разбийте сиренето на крем. Заделете. Поставете голяма метална купа над тенджера с вряща вода. С електрически миксер на средно висока скорост, разбийте жълтъците със захарта и яйцата в купата за 1 минута или докато сместа е добре смесена. На ниска скорост, постепенно добавете виното. Продължете да готвите и да разбивате сместа, като увеличавате скоростта до средна, а след това до висока, докато сместа се сгъсти. Гответе и разбивайте в продължение на 5-7 минути или докато сместа се сгъсти и побелее, като остъргвате стените на купата често с гумена шпатула. Свалете купата от котлона и продължете да биете сместа още 1 минута. Прибавете сиренето само до смесване (прави около 5 чаши). Излейте една чаша еспресо в малка плитка купа, която е достатъчно голяма, за да побере бишкотите, ако се поставят хоризонтално в купата. Бързо натопете заоблената горна страна на всяка бишкота в еспресото. Поставете бишкотите с плоската страна надолу, по дъното на правоъгълна стъклена или керамична тава на един слой. Изсипете половината от сместа с яйчния крем върху бишкотите и се намазва хубаво, така че да ги покрие. Потопете останалите бишкоти в еспресото. Изсипете останалия крем върху бишкотите и се намазва на равномерен слой. Поставете какаото в цедка и поръсете равномерно върху тирамисуто. Покрийте и охладете за най-малко 10 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ