Тирамису по италиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч силно сварено кафе
2 с.л. коняк
6 яйца, разделени
6 с.л. захар
900 г маскарпоне или
900 г крема сирене, смесено с
1/2 ч пълномаслена сметана и
1/4 ч заквасена сметана
4 с.л. какао, неподсладено на прах
Подредете бишкотите на дъното на голяма тава за печене. Смесете кафето и коняка в малка купа. Поръсете бишкотите с тази смес, заделете. В средно голяма купа разбийте жълтъците и захарта с електрически миксер, докато се сгъстят и са с лимонен цвят, 4 до 5 минути. Добавете маскарпонето и разбийте на ниска скорост, докато се абсорбира. В голяма купа разбийте белтъците за 2 - 3 минути. С помощта на шпатула, ги обединете с маскарпонето. На дъното на съд за суфле с обем 8 чаши, подредете половината от бишкотите на един слой. Покрийте ги с половината смес с маскарпоне и пресейте 2 с.л. какао отгоре. Повторете слоевете, като завършите с какао. Покрийте с фолио и се съхранява в хладилника за поне 2 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ