Регистрация

Тирамису

Автор:
Надежда
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
615
Оцени рецептата

6 жълтъка

6 с.л. захар

6 с.л. сухо ликьорно вино

450 г маскарпоне, на стайна температура

2/3 ч сметана за разбиване

1/3 ч прясно сварено кафе

1/4 ч тъмен ром

3 с.л. захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 нарязан пандишпанов блат

3 с.л. настърган горчив шоколад

3 с.л. ситно смляно кафе

 

Смесете жълтъците, 6 супени лъжици захар и виното в голяма метална купа. Сложете купата над тенджера с кипяща вода (водата не бива да докосва дъното на купата). С електрически миксер, разбийте сместа, докато утрои обема си за около 5 минути. Покрийте и оставете в хладилника, докато се охлади хубаво. Поставете маскарпонето в голяма купа. С електрически миксер разбийте сметаната с 2 супени лъжици захар в средно голяма купа, до получаването на меки върхове. Смесете с маскарпонето. Внимателно смесете с жълтъците. Оставете в хладилника, докато се охлади хубаво, за около 3 часа. Комбинирайте еспресото, рома, 3 супени лъжици захар и ванилията в малка купа. Намажете парчетата пандишпанов блат от двете страни. Поставете щедро количество от сместа с маскарпоне на дъното на 8 големи обли чаши за вино. Поставете по парче блат във всяка чаша под ъгъл. Покрийте с останалата смес с маскарпоне. Смесете шоколада и смляното кафе и поръсете.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта