Тирамису
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 жълтъка
6 с.л. захар
6 с.л. сухо ликьорно вино
450 г маскарпоне, на стайна температура
2/3 ч сметана за разбиване
1/3 ч прясно сварено кафе
1/4 ч тъмен ром
3 с.л. захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 нарязан пандишпанов блат
3 с.л. настърган горчив шоколад
3 с.л. ситно смляно кафе
Смесете жълтъците, 6 супени лъжици захар и виното в голяма метална купа. Сложете купата над тенджера с кипяща вода (водата не бива да докосва дъното на купата). С електрически миксер, разбийте сместа, докато утрои обема си за около 5 минути. Покрийте и оставете в хладилника, докато се охлади хубаво. Поставете маскарпонето в голяма купа. С електрически миксер разбийте сметаната с 2 супени лъжици захар в средно голяма купа, до получаването на меки върхове. Смесете с маскарпонето. Внимателно смесете с жълтъците. Оставете в хладилника, докато се охлади хубаво, за около 3 часа. Комбинирайте еспресото, рома, 3 супени лъжици захар и ванилията в малка купа. Намажете парчетата пандишпанов блат от двете страни. Поставете щедро количество от сместа с маскарпоне на дъното на 8 големи обли чаши за вино. Поставете по парче блат във всяка чаша под ъгъл. Покрийте с останалата смес с маскарпоне. Смесете шоколада и смляното кафе и поръсете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ