Регистрация

Тиквено-ябълкови мъфини

Автор:
lubo
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
577
Оцени рецептата

2 1/2 ч брашно

2 ч захар

1 с.л. подправка за тиквен пай (смес от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар)

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

2 яйца, леко разбити

1 ч сварена тиква

1/2 ч зехтин

2 чаши ябълки, обелени - ситно нарязани

За топинга:

2 с.л. брашно

1/4 ч захар

1/2 ч.л. канела

4 с.л. масло

 

Смесете яйцата, тиквата и маслото. Добавете брашното, захарта, подправката за пай, содата за хляб и солта. Разбърква се, докато се навлажни. Добавете ябълките. Изсипете в намаслени чашки за мъфини на 3/4 от ръба. Смесете последните четири съставки, като нарежете маслото и разбъркате, докато сместа е ронлива. Поръсете върху течното тесто. Печете на 180 градуса за 35 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта