Тиквени бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. подправка за тиквен пай (или смес от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар)
1 ч кафява захар
1/2 ч захар
3/4 ч масло, меко
1 голямо яйце
1 ч тиква, консервирана
1 ч.л. ванилия
1 ч стафиди (170 г)
1/2 ч орехи, нарязани
Загрейте фурната до 150ºС. Смесете брашното, содата, солта и подправката за тиквен пай в средно голяма купа и оставете настрана. В голяма купа смесете с електрически миксер на средна скорост захарта с маслото и разбийте до образуването на зърнеста паста. Остържете стените на купата, след това добавете яйцето, тиквата и ванилията. Разбийте на средна скорост, до побеляване и пухкава смес. Добавете брашнената смес, стафидите и орехите. Разбийте на ниска скорост, само докато се смесят. Сложете по 1 пълна супена лъжица върху тава за печене на известно разстояние една от друга. Печете за 22-24 мин., докато бисквитките са леко кафяви по краищата. Незабавно прехвърлете да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ