Регистрация

Тиквен пай с орехи

Автор:
hodjeva
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
419
Оцени рецептата

2 ч тиква, пюрирана, сварена

3/4 ч захар

1 ч.л. канела, смляна

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/2 ч.л. сол

2 яйца, разбити

370 мл евапорирано мляко

1 неизпечен блат за пай

За хрупкавия топинг с орехи

3 с.л. масло или маргарин

2/3 ч кафява захар

2/3 ч орехи, нарязани

 

Смесете тиквата, захарта, подправките и солта в купа много добре. Добавете яйцата и евапорираното мляко. Разбийте до гладкост като се използва електрически миксер. Изсипете върху неизпечен блат за пай. Печете на 210 градуса за 15 минути, след което намалете температурата до 180 градуса и се пече още 45 минути или докато нож, пъхнат в центъра излезе чист. Охладете върху решетка. Пригответе ореховия топинг и се поръсва върху охладения пай след това поставете пая под грила на фурната, докато сместа започне да се надува, около 1 минута. Оставете да изстине до стайна температура върху решетка. За хрупкавия топинг с орехи: Поставете омекотеното масло, кафявата захар и орехите в купа и разбъркайте, докато сместа е ронлива с вилица.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта