Тиквен пай с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч тиква, пюрирана, сварена
3/4 ч захар
1 ч.л. канела, смляна
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. сол
2 яйца, разбити
370 мл евапорирано мляко
1 неизпечен блат за пай
За хрупкавия топинг с орехи
3 с.л. масло или маргарин
2/3 ч кафява захар
2/3 ч орехи, нарязани
Смесете тиквата, захарта, подправките и солта в купа много добре. Добавете яйцата и евапорираното мляко. Разбийте до гладкост като се използва електрически миксер. Изсипете върху неизпечен блат за пай. Печете на 210 градуса за 15 минути, след което намалете температурата до 180 градуса и се пече още 45 минути или докато нож, пъхнат в центъра излезе чист. Охладете върху решетка. Пригответе ореховия топинг и се поръсва върху охладения пай след това поставете пая под грила на фурната, докато сместа започне да се надува, около 1 минута. Оставете да изстине до стайна температура върху решетка. За хрупкавия топинг с орехи: Поставете омекотеното масло, кафявата захар и орехите в купа и разбъркайте, докато сместа е ронлива с вилица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ