Тиквен пай с ликьор
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 пакет тесто за пай
1/4 ч кафе ликьор Калуа
1 ч кондензирано мляко
1/4 ч царевичен сироп
1/2 ч кафява захар
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай (смес от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар)
1 1/2 ч тиква; консерва
2 големи яйца; разбити
За заливката:
1 ч сметана
3 с.л. кафе ликьор Калуа
Разточете тестото за пая и охладете. Загрейте фурната до 225С. Смесете млякото, ликьора, захарта, царевичния сироп, подправките и солта. Добавете тиквата и яйцата и оставете настрана. Изпечете тестото за 7-8 минути, докато леко покафенее. Без да изваждате от фурната, дръпнете решетката с пая навън и изсипете бавно сместа с тиквата. Намалете фурната до 160С. Печете около 40 минути.
На заливката с ликьор:
Разбийте 1 ч сметана с 2 с.л. Калуа на сняг. Сложете в купа за сервиране и поръсете 1 с.л. Калуа отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ