Регистрация

Тиквен пай с ликьор

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
252
Оцени рецептата

1/2 пакет тесто за пай

1/4 ч кафе ликьор Калуа

1 ч кондензирано мляко

1/4 ч царевичен сироп

1/2 ч кафява захар

1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай (смес от канела, индийско орехче, джинджифил и бахар)

1 1/2 ч тиква; консерва

2 големи яйца; разбити

За заливката:

1 ч сметана

3 с.л. кафе ликьор Калуа

 

Разточете тестото за пая и охладете. Загрейте фурната до 225С. Смесете млякото, ликьора, захарта, царевичния сироп, подправките и солта. Добавете тиквата и яйцата и оставете настрана. Изпечете тестото за 7-8 минути, докато леко покафенее. Без да изваждате от фурната, дръпнете решетката с пая навън и изсипете бавно сместа с тиквата. Намалете фурната до 160С. Печете около 40 минути.

На заливката с ликьор:

Разбийте 1 ч сметана с 2 с.л. Калуа на сняг. Сложете в купа за сервиране и поръсете 1 с.л. Калуа отгоре.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта