Регистрация

Тиквен пай

Автор:
irina
|
Дата:
28 Jan
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

На блата:

1 ч брашно

1/2 ч овесени ядки

1/2 ч кафява захар

1/2 ч масло или маргарин

За пълнежа:

450 г сварена тиква

1 кутийка 380 г кондензирано мляко

2 яйца

3/4 ч захар

1/2 ч.л. сол

2 ч.л. смляна канела

1 1/2 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. смляно индийско орехче

1/4 ч.л. смлян карамфил

 

Загрейте фурната до 190С. Смесете брашно овесените ядки, кафявата захар и маргарина в купа. Разбъркайте, докато сместа е ронлива, с миксер за тесто или с електрически миксер на ниска скорост. Притиснете тестото по дъното на ненамаслена кръгла тавичка. Печете 10 минути. Смесете тиквата, кондензираното мляко, яйцата, захарта, солта, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила в купа или в кухненски робот. Разбийте много добре. Изсипете сместа в изпечения блат. Печете 35 до 40 минути, докато остър нож излиза чист. Нарежете на парчета и поднесете веднага.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта